Fudbalski klub Željezničar dobio je svoju zastavu na krovu svijeta, zahvaljujući herojskom podvigu Tomislava Cvitanušića. Gradskim rivalima nije trebalo dugo da odgovore na ovaj izazov.

“Moramo priznati da je veliki mangupluk ono što je uradio Tomislav Cvitanušić, i da Željezničar treba da se ponosi što imaju tako hrabrog navijača. Mi među svojim redovima očigledno nemamo mangupa te vrste, ali ćemo svakako adekvatno odgovoriti na ovu provokaciju, koja je realno podigla standard u navijačkom prepucavanju na jedan viši nivo. Zato kada već nemamo heroja među svojim redovima, odlučili smo se potražiti nekoga ko će taj posao uraditi kako treba”, poručili su iz FK Sarajevo.

Uprava FK Sarajevo je spremna odvojiti određeni iznos sredstava iz budžeta za angažovanje alpiniste koji će zastavu ovog kluba okačiti na Maglić.

“Mi već preko 70 godina pokušavamo uraditi sve kako bi bili bolji od Želje, ali nam nikako ne polazi za rukom. Ali nema veze, trebamo se nadati boljim danima i idemo korak po korak. Nama je sada bitno da se naša zastava vijori na vrhu države, a to je Maglić. Neka želje na Mont Everestu, ali mi idemo malim koracima ka visinama. Platili smo jednog super momka iz saveza planinara da nam to fino okači i napravi fotografiju sa Maglića”, dodali su iz FK Sarajevo.

Ovaj podvig herojskih razmjera bi trebao se desiti sredinom juna, kada još malo okopni kako bi alpinista mogao bez problema se popeti sa ekskurzijama penzionera iz Norveške.