Kompanija “Pozer” iz Velike Kladuše, patentirala je novi proizvod, koji bi ubrzo mogao postati modni trend u svijetu. Zbog sve češćih poplava kako u našoj zemlji, tako i u Evropi, kreirali su mišiće estetski prilagođenje za različite modne kombinacije.

“Moda u prvom planu prati estetiku, ali sama estetika bez funkcionalnosti nema smisla. To vam je kao slika ulja na platnu bez prethodne patnje koju je proživio. Model naziva ‘Miško’, je univerzalni odjevni predmet. On naprosto pristaje kako na sakao, tako na košulje, dukserice ili džempere. Idealan za sve prilike a opet jako koristan. Pogotovo u ovom prelaznom periodu proljeća, kada je vrijeme varljivo, te nas poplave mogu zadesiti svakog trena”, rekao je Zuzu Hadžić, modni kreator.

Pored ‘Miška’, tu je i model ‘Žozefina’, namijenjen za dame koje žive u ugroženim područjima.

“Žozefina je jedna istinska dama u modi. Možete je čak nositi uz spavaćicu, ako vas kojim slučajem poplave zadese tokom vjenčanja na nekoj livadi pod šatorom. Već imamo ponude iz Njemačke, Austrije i Poljske da otvorimo svoje poslovnice tamo, obzirom da i njih često pogode poplave”, dodao je Zuzu.

Mišići po simboličnoj cijeni od 850 KM, su zasigurno prihvatljivi za svačiji standard, te će omogućiti našim influenserima da adekvatno snimaju storije dok ih nosi poplava.