BiH u svijetu je poznata kao jedna od antivakserskih država. Građani naše zemlje skeptični su prema vakcinama protiv korone. Oni smatraju da su štetne i da nas preko njih špijuniraju svjetske sile. Ovu tvrdnju potvrdila je i gospođa Fatima iz Nevesinja koja je posebnom metodom otkrila da vakcina AstraZeneca sadrži štetne supstance.

“Ja sam inače poljoprivrednica bavim se uzgojem raznog povrća, ali volim i nauku. Tako sam zamolila svoju kumu Rasemu koja radi kao doktorica ovdje u Nevesinju da mi donese nekoliko doza vakcine kako bi radila pokuse na njima. Posebnom metodom spajanja vakcine sa rasolom otkrila sam da se u njoj nalaze neke štetne supstance. Još nisam sigurna koje su to ali nastavljam svoj rad. Naručila sam od Raseme još doza kako bi mogla napraviti i dodatna istraživanja. Odlučila sam o rezultatima obavijestiti i domaću i svjetsku javnost”, rekla je gospođa Fatima Tikvica, poljoprivrednica iz Nevesinja.

Zbog ovih tvrdnji gospođe Fatime antivakserska zajednica u BiH se digla na noge. Oni smatraju da treba zabraniti vakcinaciju, a gospođu Fatimu su predložili za Nobelovu nagradu.

“Smatramo da pod hitno treba zabraniti vakcinaciju u BiH, ali i u svijetu. Mislimo da je to jedini logičan potez. Mi ćemo ako treba izaći na proteste širom svijeta jer imamo svoje ogranke u svakoj zemlji. Što se tiče gospođe Fatime ovim putem želim da joj se zahvalim na ovom velikom otkriću i nadam se da će dobiti i Nobelovu nagradu za koju smo je već predložili. Mi tamo imamo jak lobi i mislim da će je bez probleme i osvojiti”, rekao je Amir Doza, antivakser iz Tetova kod Zenice.