Jedna od najglasnijih boraca protiv trenutne vlasti u Kantonu Sarajevo, Faruk Kapidžić Dia, natovario se na kosti načelniku Srđanu Mandiću, i pod svaku cijenu želi da uspori njegove trenutne aktivnosti u Opštini Centar.

“Poznato je da smo Haris Zahiragić i ja dvojica najaktivnijih članova SDA na nivou Kantonu, koji svakodnevno pokušavamo da sabotiramo rad Trojke. Nakon što sam uspješno zaustavio nakaradnu sanaciju parka na raskrsnici kod Higijenskog zavoda, krenuo sam detaljno da preispitujem projekte koje je Mandić realizovao u posljednje vrijeme. Vidim po njegovim statusima da konstantno asfaltira ulice, pa me zanima da li je priprema za asfaltiranje tekla kako treba ili ne”, istakao je Faruk Kapidžić-Dia.

Kapidžić je tražio da mu se dostavi uzorak već postavljenog asfalta, kako bi provjerio da li sadrži sve elemente koji su propisani pravilom o sanaciji saobraćajnica.

“Moram priznati da na fotografijama lijepo to izgleda, ali mene zanima unutrašnji sastav. Nije to samo zamutiti katran i vozdra, potrebno je ulice asfaltirati po savremenim standardima. Želim da znam da li je Mandić stavio dovoljnu dozu cimeta za svaku dionicu, jer je to potrebno raditi. Cimet lijepo miriše, smrad sa ulica se tako neutrališe i lakše se održava čistoća asfalta, a malo ubija i bakterije ukoliko neko dijete padne ili kada dovedete psa iz šetnje da ne brinete je li unio u kuću neku baju koju ne treba”, dodao je Dia.

Ukoliko uzorak asfalta ne prikaže cimet u sastavu, Kapidžić će insistirati da se na svakoj dionici izvrši ponovno renoviranje, kako bi se zadovoljili kriteriji današnjeg načina gradnje cesta i putnih pravaca.