Premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto poznat je kao čovjek koji prati svjetske trendove i pokušava ih implementirati u glavni grad naše zemlje. Po uzoru na svjetske metropole gospodin Forto je najavio izgradnju moderne biciklističke infrastrukture u Sarajevu. Međutim, Faruk Kapidžić doajen arhitekture u BiH i kadar SDA kritikovao je ovu ideju u samom startu.

“Mislim da su to samo priče za malu djecu i skupljanje jeftinih političkih poena. Ja nisam vidio projekt kako izgleda i ne znam kuda bi trebala ta moderan infrastruktura ici, ali sam uvjeren da to ništa ne valja kao ni jedan projekt do sada koji su oni napravili. Mislim da prvo SDA treba da se vrati na vlast pa tek onda da se razmatraju takvi projekti. Vidite samo kakva nam je sada pruga, mi smo to mogli rekonstruirati prije deset godina, ali tako gubimo duh Sarajeva”, rekao je ljutito Faruk Kapidžić iz SDA.

Odmah nakon izjave gospodin Kapidžić je najavio da će SDA po povratku na vlast u ovom kantonu sve vratiti na staro.

“Imamo slike koje smo slikali zadnjeg dana svoje vladavine u ovom kantonu. Sve što su oni uradili mi ćemo srušiti i vratiti u prvobitno stanje. Onda ćemo uzeti i napraviti novo i bolje. To ćemo uraditi samo kako bi građanima dokazali ko je tata arhitekture kod nas. Fino to sve izgleda, ali mislim da SDA može i mora bolje. Fina je ideja za biciklističke staza moram priznati, lai bojim se da oni nisu dorasli tome da to tehnički izvedu kako treba. Samo bi nam se smijali ljudi iz cijelog svijeta”, dodao je Kapidžić.