Od 15. do 18. Kolovoza ove godine, na Fakulteti u Kiseljaku se organizuju Dani otvorenih vrata za sve buduće studente, te u sklopu toga mogu i prije samog školovanja rezervisati svoje diplome na vrijeme.

“Naši Fakulteti gaje jednu plemenitu i humanu tekovinu zaštite studenata od nepotrebnog stresa oko učenja tokom studija, te smo odlučili da taj luksuz i pogodnost podignemo za stepenicu više. U periodu od ova tri dana, svi budući studenti će moći da se detaljno upute u rad našeg osoblja, te da na vrijeme rezerviraju željenu diplomu. Često nam se dese gužve na studentskim službama pred sami kraj godine zbog izrada ogromnog broja diploma, tako da ćemo ovom metodom spasiti nepotrebnog troška vremena, kako studente tako i profesore”, izjavio je Jure Pablica, član profesorskog konzilija

Kako je ovo nadasve interesantna ponuda, zanimali su nas detalji šta to sve nude u sklopu ovog dana otvorenih vrata.

“Pa prije svega, tu su dobro poznate i tražene društvene nauke koje se inače završavaju za tri do šest mjeseci, zatim ekonomija i pravni fakultet koji nekad znaju da traju i po devet mjeseci, dok prirodne nauke i sam studij istih nekad traje i po godinu dana, što studente poprilično stresira. Ono što vjerujem zanima mnoge su cijene, a one su odista prava sitnica. Dakle za društvene nauke cijene su od 1.000 do 1.300 maraka po diplomi, s tim da porodični paket za troje ili više djece nosi popust od 30% na ukupnu cijenu. Zatim od 1.500 do 1.800 za pravo i ekonomiju, te od 1.900 do 2.300 za prirodne nauke”, dodao je Pablica.

Dodatna pogodnost za prvih 100 posjetitelja je diploma politologije gratis, ma koji god odsjek htjeli da upišete. Dodatno zvanje političara nikada nije na odmet.