Pravomoćno osuđeni bivši premijer FBiH, Fadil Novalić koji već za desetak dana ide na izdržavanje zatvorske kazna jučer je prisustvovao sjednici SDA i to u prvom redu. Gospodin Novalić jasno je dao do znanja da neće odustati od politike ni sada, a danas je uputio i zahtjev za puštanje iz zatvora za vrijeme održavanja sjednica SDA.

“Ja sam političar po struci i ne znam ništa drugo raditi. Dok me SDA nije uzela pod svoje uništio sam sve što sam dohvatio i to je samo dokaz koliko sam sposoban. Jučer sam bio na sjednici SDA u Brčkom iako su mnogi mislili da me se SDA odrekla i da neće više da imaju ništa sa mnom jer moram u zatvor, ali očigledno to nije tako. Ja se moram misliti i na svoju budućnost kada izađem iz zatvora i zbog toga sam se odlučio nastaviti baviti politikom”, rekao je Fadil Novalić, bivši premijer FBiH.

Gospodin Novalić već sada je uputio službeni zahtjev za puštanje iz zatvora za vrijeme sjednica SDA.

“Ja sam važan član SDA bez obzira na sve. Imam veliku ulogu u stranci i jednostavno moram biti prisutan na sjednicama. Ja sam već rekao tamo u zatvoru da bi bilo najbolje da me puštaju na slobodu svaki put kada se sjednica SDA bude održavala kako bi mogao istoj i prisustvovati. Mislim da je to jedina opcija koja je dobra za sve i nadam se d će udovoljiti mom zahtjevu. Onda kada skroz izađem iz zatvora nastavljam normalno djelovanje u stranci i na političkoj sceni BiH”, dodao je Novalić.