Fadil Novalić još uvijek aktuelni premijer FBiH danas je posjetio turbe Sedam braće u sarajevskom naselju Bistrik. Gospodin Novalić posjetio je i ubacio novac u turbe sa željom da se nova Vlada FBiH što duže formira tako da se može reći da je posjeta bila službene prirode.

“Ja sam svojim radom i trudom pokazao da sam kalibar dostojan da budem doživotni premijer FBiH. Međutim, ovi dušmani su odlučili da me smjene i ja tu više ništa ne mogu uraditi. Obzirom na cjelokupnu političku situaciju formiranje nove vlade se malo odužilo, a samim tim i ja sam ostao na funkciji. Sada mi ostaje samo da se molim da cijeli taj proces formiranje bude što duži. Zbog toga sam danas otišao u turbe gdje sam ubacio novac sa tom željom za koju se nadam da će mi se ispuniti”, rekao je Fadil Novalić, još uvijek aktuelni premijer FBiH.

Gospodin Novalić se nada da bi na ovaj način mogao ostati malo duže na pozicije premijera za koju je kako kaže rođen.

Mnogi su mi još u djetinjstvu prognozirali veliku karijeru i smatram da sam je do sad i napravio. Rođen sam za ovaj posao, ali kao što sam rekao neki dušmani i ljubomorne duše su odlučili da me otjeraju. Nije realno očekivati da ću dobiti neku drugu poziciju na političkoj sceni jer je veća vjerovatnoća da ću otići malo u zatvor. Zbog toga sada guram da što duže ostanemo na poziciji i lijepo proživim svoje zadnje dane kao premijer FBiH”, dodao je Novalić.