Bivši premijer Federacije, Fadil Novalić čak ni iz zatvora u kojem sada boravi zbog afere respiratori ne prestaje da šokira javnost. Kako medij prenose gospodin Novalić je danas tražio da mu se iz budžet isplati regres za ovu godinu.

“Velika je sramota kako se sada svi ponašaju prema meni. Pa šta ima veze ako sam u zatvor. Ne znači to odmah da sam neki kriminalac ili šta ja znam. Svi su me zaboravili i to je jako ružno od njih. Tu sam gdje sam, ali obaveze prema meni se moraju ispuniti. Mi smo naviknuti na to da regres primamo nekada u šestom mjesecu kako bi fino mogli isplanirati odmor. Međutim, na svom računu još uvijek ne vidim da mi je legao regres za ovu godinu što je stvarno bezobrazno”, rekao je Fadil Novalić, bivši premijer FBiH.

Gospodin Novalić smatra da je i ove godine sve do odlaska u zatvor bio na funkciji i da zaslužuje dobiti regres.

“Meni su faktički iz fotelje stavili u ćeliju, Ja sam do zadnjeg dana sisao državni budžet i to svi znaju. Ne znam stvarno što se sada prave Englezi. Nije uredu to stvarno. Ne tražim ja regres za cijelu godinu već samo za ono vrijeme što sam bio na funkciji, a to je do dana odlaska u zatvor. Nadam se da će mi to isplatiti što prije kako ne bi morao napraviti neke proteste ovdje unutar zatvorskih zidina”, dodao je Novalić.