Fadil Novalić premijer FBiH uzeo je slobodne dane do ponedjeljka. Razlog ovih slobodnih dana je i više nego bizaran. Naime premijer FBiH prejeo se baklave za Bajram i time se onesposobio za rad. Prema prvim informacijama možda ni ovo neće biti dovoljno vremena da se gospodinu Novaliću slegne cijele količina baklave koju je pojeo.

“Kao što već svi znate Bajram je naš glavni praznik, kao što je i baklava glavna poslastica. Ja jako volim baklavu posebno ako je napravljena kako treba. Za ovaj Bajram sam spucao cijelu tepsiju domaće baklave i evo još mi nije dobro. Odlučio sam da se ne forsiram da radim ovako punog stomaka pa sam uzeo slobodne dane koji mi zakonski pripadaju. Poručio bih građanima da ne prave grešku koju sam ja napravio i da ne pretjeruju s baklavom”, rekao je Fadil Novalić premijer FBiH.

Nakon ove izjave pitali smo cijenjenog doktora gospodina Hazima Jednjaka sa KCUS-a koliko je opasno raditi bilo šta na pun stomak.

“Veoma je opasno raditi sa punim stomakom. Mnogi svjetski stručnjaci se slažu da je poslije dobrog obroka najbolje prileći par sati da se sve slegne. Gospodin Novalić je pojeo preveliku količinu baklave za bilo kakav radi. Mi kao doktori mu preporučujemo strogo mirovanje u narednih sedam do deset dana najmanje. Svakako ne treba pretjerivati ali ako je baklava dobra onda treba sebi dati malo oduška”, poručio je doktor Hazim Jednjak sa KCUS-a.

Kako mediji nezvanično saznaju spornu baklavu napravila je gospođa Fatima Orah iz Topčić Polja i poklonila je gospodinu Novaliću.