Premijer FBiH, Fadil Novalić pohvalio je svoj rad. Gospodin Novalić je podijelio sa medijima informaciju da je svojim mjerama uspio uštedjeti novac za čak tri nova službena automobila. Novi automobili bi trebali bit kupljen najbližim suradnicima gospodin Novalića, a za ovu potrebu iz budžeta neće biti izdvojena ni jedna marka više od onoga koliko je gospodin Novalić uštedio.

“Nismo ukinuli akcize, poskupljuje sve živo, a ove privatnike deremo sa porezima kako hoćemo. Sve to akumulira novac u budžet. Mi smo sada u plusu nekih pola miliona maraka. Sada građani sigurno misle da bi im mogli dati neku pomoć i podijeliti te pare, ali to nije tako. Ja ću vam objasniti na primjer ako nemate nikakvih primanja i mi vam damo sto maraka to vam ništa neće značiti. Sa druge strane ako ste već navikli da nemate novca to ne treba mijenjati jer bi građani mogli uobraziti i očekivati pomoć svaki mjesec”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Gospodin Novalić je odlučio kupiti tri nova službena automobila i tako potrošiti višak novca koji je uštedio.

“Umjesto da damo građanima po stoju mi ćemo sebi uzeti tri nova službena automobila. To nam je i više neko neophodne. Recimo jedan od mojih najbližih suradnika ima automobil iz 2020. godine što je stvarno sramota. Kakvu to sliku šalje u svijet o nama pitam ja vas? To ćemo hitno promijeniti jer nećemo da nam se narod smjer. Kupujemo tri najbolje limuzine koje će biti blindirane i sa zatamnjenim staklima kako i dolikuje jednom funkcioneru”, dodao je Novalić.