Premijer Fadil Novalić mjesecima je punio novinske naslovnice svojom aferom respiratori. U zadnjih nekoliko sedmica to više nije slučaj i gospodin Novalić kao da je iščeznuo iz medija kada su afere u pitanju. Zbog svega toga premijer je najavio novu aferu jer je afera respiratori zastarjeli i više nije interesantna medijima u našoj zemlji.

“Afera respiratori je na neki način obilježila ovaj moj mandat. Postao sam veoma popular zahvaljujući toj aferi i zbog nje sam se provlačio kroz medije danima. Sada sam primijetio da se sve manje piše o tome, a sve manje novinara prati suđenje. Mislim da tu hitno trebam nešto promijeniti jer očito je da je afera respiratori zastarjela i da više nije u fokusu javnosti. Jednostavno nema više interesa, a moram vam priznati da su i meni dosadili. U narednom periodu spremam novu aferu koja će biti toliko jaka da će pomesti sve dosadašnje i ostati zlatnim slovima upisana u historiju BiH”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Prema pisanjima medija nova afera bi trebala biti predstavljena u sarajevskoj vijećnici krajem idućeg mjeseca.

“Ovo će biti presedan jer ću ja sam podijeliti sa javnosti svoju aferu koju napravim. To do sada nikad niko nije uradi i mislim da za to treba imati hrabrosti. Potrudit ću se da afera bude upečatljiva i da se lako ureže u sjećanje jer samo tako mogu dobiti pažnju medija koju zaslužujem. Nadam se da je javnost nestrpljiva kao i ja, vjerujte da vas neću iznevjeriti”, dodao je Novalić.