Lana Pudar je najperspektivnija mlada plivačica u Evropi koja u svom rodnom gradu nema bazen u kojem bi trenirala. Iako je Vlada FBiH davno prije obećala izgradnju bazena u Mostaru na mjestu gdje su odavno trebali početi radovi još uvijek se nalazi samo livada. Vlada FBiH na čelu sa Fadilom Novalić poručila je mladoj Lani pudar da promijeni sport.

“Lani Puder svaka čast i mi se svi njoj divimo na njezinim uspjesima. Međutim, ona jako loše utiče na sliku o nama. Mi jesmo obećali taj bazen, ali svi smo i tada znali da nema ništa od toga. Sada svako malo nas napadaju sa pitanjima gdje je bazen, a mi nemamo prebijene marke za tu namjenu. Ja bi predložio Lani Pudar da promjeni sport jer poznato je kome dobro ide jedan sport može se vrlo lako prebaciti na drugi”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Gospodin Novalić dao i detaljan uputstva mladoj Lani Pudar kojim sportom se može bez problema nastaviti baviti u Mostaru.

“Fudbal, košarka, gimnastika su samo neki od sportova kojima se Lana može baviti u Mostaru. imamo i fudbalski teren i sale za gimnastiku i sve samo bazen nemamo, a ona odlučila baš plivačica da postane. Na stranu svi ovi njeni uspjesi u plivanju do sada, ali mi vjerujemo da će ona biti jednako uspješna i u drugom sportu koji izabere. Mislim da moramo jednom prekinuti ovu priču o tom famoznom bazenu. Ovim putem i zamolio i Lanu Pudar da nam se izvine zbog svih napada koje smo dobili zbog nje i njenog bazena”, dodao je Novalić.