Fadil Novalić premijer FBiH čije izjave nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Nakon izjave da ulje nije poskupilo nego će ga građani za isti novac kupiti manje gospodin Novalić postao je pravi hit na društvenim mrežama. Da ne bude sve tako crno gospodin Novalić se pokušao izvući sa prijedlogom da se od sada ulje prodaje u manjim pakovanjima i da na taj način građani mogu kupiti isti broj boca kao i do sada.

“Meni je žao što je ovako, što se građani osjećaju ugroženo. Smislio sam da se ulje prodaje u manjim pakovanjima. Evo jedan primjer, vi ste kupili prije deset boca ulja za određen novčani iznos, a sada za taj isti iznos možete kupiti šest boca ulja i vi ste tužni zbog toga. Međutim, ako bi ulje bilo u manjem pakovanju vi mi i dalje mogli za taj isti iznos uzeti deset boca i onda je sve uredu. Razumijete”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Nakon ovog jednostavnog primjera kako opet učiniti građane sretnima gospodin Novalić je uputio i apel proizvođačima.

“Ovom prilikom još jednom apelujem na proizvođače da smanje ta pakovanja kako se naši građani ne bi osjećali ugroženi. Nadam se da će me poslušati da ne bi morali neki zakon uvesti što se pakovanja tiče. Mislim da bi bilo fino kad bi nova pakovanja umjesto 1 L bila od 100 ml i time bi ulje postalo svima dostupno kao i prije”, dodao je gospodin Novalić.