Vlada FBiH na čelu sa Fadilom Novalićem davno je obećala izgraditi moderan bazen u Mostaru. Ipak od toga bar za sada nema ništa, a premijer FBiH danas je pozvao nadležne da vide šta koči izgradnju bazena u ovom gradu.

“Mislim stvarno da nema smisla više zavlačiti građane Mostara, ali i cijele BiH. Mi smo prije dosta vremena obećali da ćemo izgraditi bazen u Mostaru, ali do sada se nije ni rupa iskopala. Mislim da je to stvarno bezobrazno i pozivam nadležne da reaguju. Znam je da je u neku ruku i Vlada FBiH nadležna za to jer smo mi to i obećali, ali opet nekako je glupo osjećam. Da se razumijemo od tog bazena nema ništa, ali moramo stvoriti sliku u javnosti da se borimo i zauzimamo za potreba građana BiH”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH na odlasku.

Građanima je i ovaj mali pomak u procesu pokušaja izgradnja bazena u Mostaru dovoljan da u njima probudi novu nadu da bi bazen ipak mogao biti izgrađen.

“Ako je iko zaslužio taj bazen onda smo to mi. Koliko je samo dobrih plivača iz Mostara predstavljalo ovu zemlju u svijetu. Evo sada Lana Pudar žari i pali svjetskom scenom, a nema gdje da trenira. Gospodin Novalić nam je iskreno rekao da nema ništa od bazena, ali mi se još uvijek nadamo. Drago nam je da se bar priča o tom projektu koji bi dosta doprinio razvoju plivačkog sporta u Mostaru”, rekao je Elmedin Delfin, trener plivanja iz Mostara.