Novi toplotni val polako ali sigurno pogađa cijelu teritoriju naše zemlje. Temperature će se ovih dan penjati i preko vrtoglavih četrdeset stepeni. Mnogi pokušavaju da se rashlade na sve moguće načine pa je tako i bivši premijer FBiH, Fadil Novalić koji trenutno boravi u zatvoru u Vojkovićima odlučio pokrenuti nabavku novih ventilatora za ovaj zatvor.

“U zatvoru je fino i ne mogu stvarno da se žalim. Zatvor je nov i dosta nam je ugodno. Nema problema ni kada se tuširam što me jako radije. Međutim, dolaskom toplotnog vala postalo je malo vruće ispod zidina ovog zatvora. Imamo mi klime, ali svejedno je dosta sparno. Zbog svega toga ja sam okupio još nekoliko zatvorenika i sa njima odlučio pokrenuti nabavku novih ventilatora za zatvor. Ventilatori će nam dosta pomoći posebno kada ležimo u sobama gdje nas ima više pa je vrućina još i veća”, rekao je Fadil Novalić, bivši premijer FBiH.

Gospodin Novalić poručio je da ga je ova nabavka ventilatora podsjetila na dobra stara vremena kada je bio na čelu Federacije.

“Ja sve ovo dobro podnosim i ne mogu reći da imam nekih problema. Međutim, sada kako sam pokrenuo ovu nabavku to me malo podsjetilo na vrijeme kada sam bio premijer. Svi znate da sam jako volio te nabavke pa sam zbog jedne i završio ovdje. Uvijek sam bio čovjek od akcije i mislim da sam mnogo toga dobrog nabavio za Federaciju. Nadam se da će mi i ova nabavka ventilatora proći kako treba i da ćemo se već za koji dan hladiti u svojim ćelijama”, dodao je Novalić.