Premijer FBiH, Fadil Novalić danas je najavio obilazak državnog zatvora. Ova posjeta će biti dijelom službena, a dijelom privatna. Gospodin Novalić želi da se uvjeri u konformnost zatvora i udobnost samih ćelija. Iz Vlade FBiH su najavili i potencijalne donacije državnom zatvoru ako gospodin Novalić procijeni da uslovi nisu zadovoljavajući.

“Ja sutra idem u posjetu državnom zatvoru i tamo ću proveriti kakvi su uslovi. Udobnost kreveta i konformnost ćelija mi je najvažnije. Bliže se izbori i vrlo je lako moguće da SDA više ne bude na vlasti. To za sobom povlači i određene posljedice koje se direktno vežu sa mene. Danas sutra i ja mogu završiti u zatvoru obzirom da mi se trenutno sudi. Zbog toga želim da ispitam kakva je situacija i da Vlada FBiH da neku donaciju ako to bude potrebno. Također, želim na vrijeme da rezervišem sobu sa lijepim pogledom, što bi naš narod rekao zlu ne trebalo”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Iz državnog zatvora su poručili da jedva čekaju posjetu gospodina Novalića i da bi voljeli da im on u budućnosti bude stalni gost.

“Mi ćemo sutra uraditi sve da se gospodin Novalić osjeća ugodno i fino. Dosta je ovdje šatro kriminalaca koji lažu da su ukrali neke pare. Gospodin Novalić je jedni koji ih je zaista ukrao i to skoro deset miliona, a morate priznati da je to respektabilan iznos. Nadamo se da bi gospodin Novalić mogao postati stalni stanar državnog zatvora i vjerujemo da bi on postao neka vrste celebrity-ja ovdje u zatvoru”, rekao je Faruk Rešetka, upravnik zatvora.