Već tradicionalno zadnje sedmice u martu počinje ljetno računanje vremena. Ovogodišnje pomjeranje sata izazvalo je totalni kolaps u našoj zemlji i prvi koju su na udaru biti će penzioneri. Premijer Federacije, Fadil Novalić najavio je već sada da će zbog pomjeranja sata penzije kasniti.

“Ja sam uvijek bio za ukidanje ovog pomjeranja sata. Mi ovaj mjesec imamo sat manje da odradimo sav posao koji je ispred nas što je skoro pa nemoguće. Ne možemo sve stići i odlučili smo da se kola slome na penzionerima kao i uvijek. Zbog pomjeranja sata mogu reći da će penzije kasniti. Ne znam koliko će kasniti veoma je moguće da kasne nekoliko dana pa čak i da ih skroz ukinemo naredni mjesec, ali potrudit ćemo se da to toga ne dođe. Ja ću se još ovo malo dok sam na vlasti zalagati za to da se pomjeranje sata ukine kako naši građani ne bi ispaštali ovako”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Penzioneri su odmah nakon ove izjave gospodina Novalića najavili velike proteste ukoliko dođe do kašnjenja penzija.

“Mi penzioneri su ubjedljivo najbrojnija skupina u BiH i komotno možemo tražiti da postanemo konstitutivan narod jer nas ima više od Hrvata. Razumijemo mi da vlada ima puno posla, ali nećemo da nam penzije zbog pomjeranja sata kasne. Ja sam svojih 385 KM pošteno zaslužio i neću da mi to kasni. Četrdeset godina sam radio i sada me ovako vuku za nos. Penzioneri će organizovati proteste ispred Vlade FBiH pa ćemo onda vidjeti kad nas izađe preko sto hiljada šta će urediti”, rekao je Ferhat Revolucija, penzioner iz Sarajeva.