Bivši premijer FBiH, Fadil Novalić koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne za kupovinu sumnjivih respiratora u vrijeme kada su oni bili neophodni narodu naše zemlje danas je povodom Bajrama poslao poruku. Poruka gospodina Novalića iz zatvora govori o poštenju i činjenju dobrih djela.

“Ramazan je iza nas i sada je vrijeme za one nama najdraže bajramske dane. Iako sam osuđen i trenutno se nalazim u zatvoru nikako se ne mogu naviknuti na tu ulogu. Godinama unazad sam sa pozicije prmijera građanima salo poruke za Bajram pa sam i ove godine to odlučio uraditi iz zatvora. Moja poruka govori o poštenju i stvarno od srca želim građanima reći da se isplati biti pošten. Ja sam bio pošten i zbog toga sam ispao naivan i sada se nalazim tu gdje se nalazim. Sve će ovo jednom proći, a jednom ukaljani obraz se nikad više ne može vratiti”, poručio je iz zatvora Fadil Novalić, istaknuti član SDA.

Gospodin Novalić također je pozvao građane da rade sve po zakonu i da sebi nikako ne dozvole situaciju u kojoj se on našao.

“Iako sam još uvijek tvrdim nevin i sve sam radio po zakonu sada sam u zatvoru. Treba biti pošten i raditi po zakonu jer samo tako se može opstati na slobodi. Mi u SDA smo uvijek bili na granici, ali nam se to do sada nikad nije moglo dokazati. Međutim, sada ovom mojom presudom otvorene su nam oči i sada znamo šta i kako dalje”, dodao je Novalić.