Europska unija je na današnjem času odjeljenske zajednice smanjila vladanje državi Bosni i Hercegovini zbog neodgovornog ponašanja građana i političara tokom pandemije koronavirusa. Na ovoj odjeljenskoj zajednici najgori učenici Evrope koji još uvijek nisu u Evropskoj uniji dobili su ukor razrednog starješine zbog nedoličnog ponašanja.

“Bosna i Hercegovina kao jedna od potencijalnih članica Evropske unije je u našem razredu pokazala se kao jedna od lošijih članica zaista zaslužila ovo sniženje vladanja, jer je tokom pandemije koronavirusa pokazala da je izuzetno neodgovorna država u ponašanju, kako prema svojim građanima tako i prema potencijalnim turistima koji dolaze u ovu državu. Nije dobro da se jedna evropska država ponaša na način koji joj ne doliči. Kada se već pogoršava situacija i kada se vidi veliki broj zaraženih red je da država poduzme određene korake kako bi takvu situaciju stavili pod kontrolu. Bosna i Hercegovina trenutno ignoriše sve što se dešava i ponaša se kao neke druge države koja su doživjele loše scenarije. Iz ovog razloga vladanje će biti sniženo do daljnjeg” – izjavio je za naš portal PR predstavnik Europske unije Johann Razrednik.

Razrednik je na kraju razgovora dodao da postoji mogućnost povećanja vladanja Bosni i Hercegovini ukoliko počne da postupa na način kako bi jedna evropska država trebala da postupa, a to je odgovorno, pedantno i bez zadrške.