Popularni Bosanac koji se pojavljuje u različitim filmovima, serijama, a ponajviše reklamama, za kojeg neki nepotvrđeni izvori tvrde da je profesionalni glumac, Enis Bešlagić, nedavno je imao jedan veoma stresan period u životu.

Naime, ovaj profesionalni Bosanac je, i pored njegovih stremljenja i svih dosadašnjih nastojanja u poslovnom smislu, doživio je da na koncu ne iskoči iz paštete.

“Znate, u ovom poslu kojim se ja bavim, pojavljivanja profesionalnog Bosanca u svemu što zahtijeva jednu takvu ulogu, ja sam gradio neki kredibilitet, gradio igraću historiju, te godinama održavao dobre odnose s producentima, a svi znamo koliko je to teško”, navodi Bešlagić.

Također je rekao kako ga je strašno pogodilo što je ova veleizdaja bosanskog naroda došla upravo o najvećeg u Bošnjaka, Dine Dervišhalidovića, poznatijeg kao Dino Merlin.

“Šta je ustvari život, šta je uloga, šta je jedna reklama? Šta je ustvari pašteta? A šta je ustvari umjetnost? Možda je pašteta umjetnost. Možda ona simbolizira život ili možda nastup za Novu godinu u Sarajevu”, rekao je Dervišhalidović.

Na novinarsko pitanje, koliko novca je dobio za reklamu, Dervišhalidović (ni)je odgovorio: “Šta je ustvari novac? Je li to ono što čini sreću? Da li je zaista to ono što je najbitnije. Ja se sjećam, moja nana rahmetli je meni pričala priču o jednom čovjeku koji je imao magarca. Taj magarac je radio sa njim cijeli život na prevozu dobara iz čaršije do Bistrika. Onda je magarac umro. Eto vidite kako je ovaj život kratak i prolazan, a mi se samo brinemo oko tih brojki na našem računu ili u džepu.”