Nakon statusa Vlade Georgijeva na nekadašnjoj društvenoj mreži Twitter a sada X, vlasnik ove kompanije razmatra opciju da trajno banuje sve pjevače sa prostora bivše Jugoslavije.

“Ja sam preuzeo Twitter i uradio totalni rebranding, s ciljem da napravim društvenu mrežu koja će imati apsolutnu slobodu govora. Veliki broj korisnika koji su ranije bili banovani smo vratili, kako bi pokazali da postoji sloboda na društvenim mrežama. I smatram da je to dobar potez ali zaista oko pojedinih slučajeva nema rasprave i suvišno je reći bilo šta. Moji savjetnici su mi preveli neke statuse i sada ozbiljno razmišljam da promijenim tu svoju odluku”, rekao je vlasnik Elon Musk.

Musk smatra da su ključni problem estradni umjetnici sa prostora bivše Jugoslavije, koji iz nekog razloga vole da se petljaju u nešto što nema veze sa njihovom profesijom.

“Da oni koriste društvene mreže u svrhe promocije svoje muzike pa hajde, ja ne bih rekao pola riječi. Ali kada zaista pročitate more gluposti i teorija zavjera kojima se bave, onda zaista nema smisla držati stvari pod apsolutnom slobodom. Mislim da ću do kraja dana donijeti konačnu odluku, ali trenutno mislim da bi zaista bio pametan potez da pjevačima sa tog prostora zabranim svoju društvenu mrežu, jer oni zaista nemaju tu šta da traže”, dodao je Musk.

Kako navodi najveći krivci pored Vlade Georgijava su Toni Cetinski i Jelena Karleuša, koji konstantno iznose stavove koji nemaju mnogo veze sa zdravim mozgom i ljudi ih često ismijavaju.