Elon Musk je prošle sedmice tokom testnog leta na Mars naišao na zapanjujuće otkriće na crvenom planetu. Naime, prilikom slijetanja, kako svjedoči Musk i njegova posada, uočili su na jednom proplanku građevinu u obliku krsta, za koju su isprva smatrali da je nastala erozijom ili udarcima kometa na površinu Marsa. Podrobnijom inspekcijom tla i okoline, Musk je otkrio da je ovo zapravo djelo ljudske ruke, na kojem je pronašao kosti koje definitvno pripadaju nekoliko različitih osoba, ikonu svetog Save, dva kandila i pravoslavno groblje.

“Starost ovog otkrića je velika. Procjenjujemo da je ovo groblje ovdje već desetinama hiljada godina i da je nekada tu bio i grad. Vjerovatno antički svemirski Beograd. Ovo definitivno potvrđuje tezu da su Srbi nebeski narod.” kaže Musk, vođa ekspedicije

Prilkom istraživanja pronašli su dalje i pogaču presječenu na pari, što svjedoči o proslavi pravoslavnih blagdana, koplje onog nekog sveca što je ubio aždahu, planove za crkveni raskol i još gomilu srpsko-pravoslavnog naslijeđa.

“Pažljivo ćemo sve stvari prenijeti na Zemlju i sve dodatno ispitati. Genetskom analizom utvrdit ćemo i tko su preci ovih nebeskih Srba na Zemlji i pokušati im dostaviti kosti kako bi imali dostojnu sahranu na našoj planeti. Već sutra šaljem neke poglavare na Mars da uspostave Hram Svetog Save i okupe vjernike na Marsu.” dodaje Musk

Ostaci drevnog svemirskog Srbina smatraju se najvećim otkrićem u povijesti čovječanstva, a i sam Milorad Dodik pozdravio je ovo otkriće i obećao uložiti svoj vlastiti helikopter ukoliko bude potrebno prenijeti kip Svetog Sisoja do Marsa.