Ministar vanjskih poslova naše zemlje, Elmedin Konaković u zadnjih nekoliko sedmica poslao je dosta protestnih nota drugim državama iz raznih razloga. Gospodin Konaković je tokom tog procesa skupio toliko nota da je sada odlučio skladati i kompoziciju od tog materijala.

“Nikad nisam bio neki muzičar, ali obzirom da se bavim poslom kojim se bavim, mislim da je vrijeme da nađem i neki hobi za sebe. Primijetio sam da mi note dobro idu posebno one protestne. Toliko sam ih napisao u zadnje vrijeme da sada mogu slobodno skladati i neku kompoziciju. Upravo to sam odlučio i uraditi jer izgleda da mi dobro ide. Nije ovo svakako prvi slučaj da se neko bavi muzikom od političara na ovim prostorima, ali mislim da sam ja svakako prvi koji se bavi na ovaj način sa protestnim notama”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

Gospodin Konaković smatra da će ovaj njegov potez popraviti cjelokupnu sliku BiH u međunarodnim očima.

“Sada kada kod bude htio neko nešto protiv BiH da radi dobro će se zapitati da li mu je to potrebno u tom trenutku. Ja odmah šaljem protestne note i tako iskazujem naše nezadovoljstvo. Malo je ljudi na svijetu koju se na ovako velikoj razini bave protestnim notama. Nadam se i da će me ostali političari podržati na mom putu da postanem kralj protestnih nota. Sada pišem i tu kompoziciju, a ona će svjetlo dana ugledati nekada krajem ove godine na svojoj premijeri u Vijećnici naravno”, dodao je gospodin Konaković.