Jučer je u našoj zemlji izbio pravi skandal kada su pripadnici vojske Srbije prešli državnu granicu i napravili defile u Prijedoru. Za dolazak vojske iz Srbije prama pisanjima medija znao je ministar vanjskih poslova BiH, Elmedin Konaković što cijeli ovaj skandal diže na jedan veći nivo. Ipak sa druge strane gospodin Konaković se u svoju fotelju kune da nije znao.

“Dolazak vojske Srbije u našu zemlju stvarno jeste veliki skandal i to nam nikako nije potrebno u ovom trenutku. Međutim, mnogi mene krive da sam ja to dozvolio što je daleko od istine. Možda su oni to meni i najavili, ali ja samo to proslijedim dalje i ne čitam takve papire. Ima tih zahtjeva koliko god hoćete i ne mogu ja to sada po cijeli dan da čitam. Ja to fino proslijedim i znači da u suštini nisam ni znao za to”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

Gospodin Konaković smatra da je sve ovo montirani proces protiv njega koji je pokrenula SDA.

“Svi znaju da sam pretrpan poslom i ne mogu sve da stignem. Mislim da je ovo SDA montirala sve protiv mene kako bi me maknuli sa vlasti jer sam im već dugo trn u oku. Ja vam se svojom foteljom kunem da nisam znao za tu vojsku. Opet kažem dobio sam papir, ali nisam ga čitao i samo sam ga proslijedio dalje. Ja sam čist i pred Bogom i pred narodom i nadam se da ćemo nakon ovoga staviti tačku na ovu priču”, dodao je gospodin Konaković.