Predsjednik Naroda i Pravde, Elmedin Konaković, ali i neki istaknuti članovi te stranke zadnjih nekoliko dana suočavaju se ozbiljnim optužbama da su umiješani u rad i djelovanje narko kartela pod nazivom Tito i Dino. Iako je već nekoliko puta pokušao opovrgnuti ove optužbe gospodin Konaković danas je otišao korak dalje i počeo da se kune da niko iz njegove stranke nije član kartela.

“Ove optužbe na moj račun su stvarno smiješne postale više. Ja se spominjem kao nešto na toj aplikaciji Sky, ali meni tamo niko ne tepa kao pojedinim članovima iz samog vrha SDA. Sada im nije bilo dovoljno što mene blate, nego su i krenuli na članove moje stranke koji su meni kao druga porodica što je stvarni nisko. Evo ja se sada kunem u šta hoćete da niko od članova NiP-a nije član narkokartela niti išta ima sa njima. Mislim da je ovo relevantno i da ćemo ovu priču sada ostaviti za nas”, rekao je Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde.

Gospodin Konaković smatra da su ove optužbe samo pokušaj destrukcije EU puta naše zemlje.

“Svi znamo da je ovo samo pokušaj destrukcije EU puta naše zemlje i pokušaj da se uništi nikada jači NiP. Mislim da je to svima jasno, a posebno je svima jasno da mi nemamo ništa sa tim nakon što sam se ja lično zakunuo u to. Mislim da je ovo još samo jedan pokušaj od strane SDA da nas unište, ali im to neće proći”, dodao je Elmedin Konaković.