Ministar vanjskih poslova naše zemlje, Elmedin Konaković u kratkom vremenu postao je poznat po svojim dramatičnim press konferencijama koje sa vremena na vrijeme održava. Zadnja takva press konferencija održana je prije nekoliko dana kada se gospodin Konaković branio od optužbi za članstvo u kartelu poznatijem kao “Tito i Dino”.

“Moje press konferencije se čekaju satima unaprijed, a i sami vidite koliko novinara dođe da čuju šta imam za reći. Istina nekad budu malo dramatičnije nego što treba, ali to je samo da malo građane razdrmamo. Održavao sam press konferencije na razne teme i mogu slobodno reći da sam dosta iskusan u tome i da se mogu snaći u skoro svakoj situaciji. Ova zadnje je bila nekako vrhunac moje karijere, ali tu svakako neću stati. Mislim optužiti me da sam član kartela je stvarno malo previše i zbog toga sam tako dramatično reagovao”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.

Gospodin Konaković najavio je da će od sada barem jednom sedmično održavati dramatične press konferencije kako bi malo probudio građane.

“Press konferencije su se pokazale kao dobre i učinkovite kada je razbuđivanje građana u pitanju. Kada je istresem sve šta imam odmah je atmosfera u državi puno bolja. Zbog toga sam odlučio da ću od sada praviti barem jednu press konferenciju sedmično, a po potrebi i više. Mislim da je ovo jedan od puteva koji vode do uspjeha. Imam pažnju medija i građana i odlučio sam to iskoristiti na najbolji mogući način”, dodao je Konaković.

Termini press konferencija biti će objavljeni naknadno, a građani će live prenos moći pratiti i na zvaničnim stranicama Ministarstva vanjskih poslova BiH.