Kako smo nedavno izvještavali, Amir Zukić je postao novi konsultant za ljudske resurse i zapošljavanje u Elektroprivredi Bosne i Hercegovine. Počeo je sa svojim aktivnostima od ponedjeljka, a rezultati rada gospodina Zukića su već uočljivi.

U saopćenju za javnost JP Elektroprivreda je objasnila uzroke i razloge zapošljavanja Pikachua na poziciju Samostalnog proizvođača energije za javnu rasvjetu na području Sarajeva. Uvedene su i neke regulacijske mjere štednje energije kao što je gašenje rasvjete poslije ponoći i slično. Pikachu je trenutno najbolje i najdostupnije rješenje, nakon sunovrata koji je Elektroprivreda i imala zbog različitih dezinformacija, istakli su iz Elektroprivrede. Osim toga mi nismo Norveška da imamo opremu za prozvodnju električne energije pomoću potoka ili uvalice vode.

“Tako je kako je. Mi trenutno ništa ne možemo učiniti, Pikachu se nametnuo kao jedino moguće rješenje. Po povratku našeg kolege i prijatelja Amira Zukića će stvari se početi mijenjati na bolje, a ovo je samo prvi korak ka konačnim velikim i kvalitetnim rješenjima. Do tada savjetujem građanima da obrate pažnju na bespotrebno trošenje struje. Ona će nam zaista trebati“, rekao je izvršnim direktor JP Elektroprivreda BiH Džemom Borovinom.

Povodom ove odluke oglasilo se i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo koje je poručilo da vjeruje ovom javnom preduzeću u njihovom izboru, a pogotovo njihovom novom konsultantu za ljudske resurse.