Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH je danas potpisao dokument pod nazivom “Razvojni plan za peti milenijum” kojim Elektroprivreda garantuje 20 radnih mjesta za praunuke Amira Zukića. Radna mjesta nisu striktno određena, nego je ostavljena mogućnost da Zukićevi praunuci mogu birati šta žele da rade u Elektroprivredi, istakli su iz Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH.

“Moramo paziti naše stare uposlenike koji su toliko godina svoga života dali Elektroprivredi, kakvi bi mi bili ljudi kada našim počasnim članovima ne bi pomogli. Odluku smo jednoglasno donijeli, a Zukića s njom planiramo iznenaditi kada mu laserski uklone zadnju tetovažu iz zatvora”, izjavio je za Šatro info, generalni direktor Elektroprivrede Bajazit Jašarević.

Odbor za reviziju Elektroprivrede se potrudio da u “Razvojnom planu za peti milenijum” ne bude grešaka, tako da ukoliko Zukić ne bude imao unuke i praunuke, ostavljena je mogućnost zapošljenja njegovih robota koji će se tada proizvoditi u petom milenijumu. Nezvanično saznajemo da Vlada KS planira ispred Elektroprivrede BiH izgraditi zlatno poprsje Amira Zukića.

“Ovim ćemo pokazati brigu o svojim prijateljima i dugogodišnjim saradnicima i napraviti jedan iskorak u modernom poslovanju. To nemaju ni najnaprednije kompanije na svijetu kao što su Facebook i Google. Jednostavno ne postoji kompanija koja ulaže u genetski materijal svojih kvalitetnih uposlenika, a mi ćemo biti prvi. Ako malo uzmete nauku u obzir, to je veoma logično. Ako ste u jednoj generaciji imali kvalitetno radnika, onda su veoma velike šanse da će naredne generacije naslijediti to od njega ili nje, a velikim kompanijama i jeste najteže ustvari naći kvalitetan kadar da bi uspješno funkcionisale”, zaključio je Jašarević.