Iz organizacije Feminizam je stil života danas stiže nova publikacija. Ponukani nedavnim grotesknim činom Emme Watson, feministkinje na baterije (prema aktivistkinjama organizacije), koja se slikala sva zgodna i lijepa, žene iz ove organizacije odlučile su napraviti spisak dozvoljenih stajlinga i fizičkih izgleda za sve koje se žele baviti feminizmom i živjeti feminizam.

‘’Nedopustivo je da jedna žena, koja sebe naziva feministkinjom, izgleda kao što izgleda Emma. Zgodna, uspješna, obrazovana, a pri tom još govori o pravima žena. Užasno. Nedavni photoshooting u kojem je pokazala više grudi nego što to treba govori nam da su žene još u podređenom položaju i da nisu ništa više nego objekat. Zato i dolazi na tržište naša nova knjiga, Izgledaj kako mi smatramo da treba – Feminism for dummies.’’. kaže predsjednica organizacije Šejla.

Aktivistkinja Lejla dodaje kako nije urade da žene budu toliko samosvjesne i ponosne na ono što jesu, ako je u pitanju tijelo. ‘’Mogu se ponositi obrazovanjem, vještinama, uspjehom, ali pobogu, tijelo, pa šta one misle. To nije nikakav uspjeh. Zgodna si, pa šta, to nije pravi feminizam.’’

 

ad_236938443

U knjizi se nalazi spisak frizura, dopuštenih komada odjeće, razne odjevne kombinacije, tips and tricks za šminkanje i rubrika ‘’It’s a NO-NO’’ za sve stvari koje su maksimalno nedopustive, kao posjedovanje fizičkih atributa, grudi, struk, a pogotovo fotografisanje i ponosno pokazivanje istih.

‘’Žene trebaju imati pravo izbora, ali da to pravo ne uključuje da izaberu da pokažu više svoga tijela nego što mi smatramo da je potrebno.’’ zaključaj je knjige koja je dostupna već od danas.