Ponukani lijepom ljubavnom pjesmom našeg poznatog kantautora, Željka Joksimovića, naši novinari su uložili sav svoj trud da dođu do Mišel (43) i pitaju je šta ona misli o cijeloj toj situaciji ovjekovječenoj Joksimovićevim stihovima. Evo šta nam je imala reći:

”Pa on je mene čekao jednu noć, sve te godine, čuvao je riječi samo da mi kaže ne. Ja potrošila sam sve dobre prilike i tad sam se vraćala njemu ali rekao mi je da bolje krenem jer je potrošen. Račun ugašen. Rekao je da staru mene ne zaslužuje i ono što me najviše povrijedilo je kada je rekao, citiram “moj te pogled ne prepoznaje, ne zovi suze upomoć.” Kao da to nije bilo dovoljno, rekao je, “Možeš ti to bolje, Mišel, kad ni za 10 dugih godina da zavoliš me nisi uspjela, nećeš ni za ovu ludu noć.”  Zna mi pravu stranu, istina, i svaku moju manu dobro zna, ali za te priče moje pretresan je taj njegov mali stan. Morala sam da obučem kaput svoj i da kažem samo broj jer ulicu još pamti, i on, mislim da je mislio na mog tadašnjeg momka, će čekati, neću priznati, kaže njemu nisam smjela reći. Sve ću poreći. Onda je ponovio onaj uvredljivi dio i taman kad sam odlazila kao iznebuha mi kaže “Za tebe dišem još Mišel, moja Mišel”. I vjerujte mi to je zadnje kad smo se vidjeli, eto, ima tome i deset godina. Sramota, nikad me niko nije toliko nalijepio, a ja bukvalno samo došla da uzmem neke svoje CD-ove koji su ostali kod njega dok smo se družili. Pa mi čak nismo nikad ni hodali. Ja nisam imala pojma kako se on osjeća, naravno da mi nikada nije ni rekao. Ali da, činjenica je i da sam i ja prema Željku nešto osjećala, mada nikada nismo o tome otvoreno razgovarali. Do ovu noć, ali tako me naljutio da zaista nisam imala želju više ni da mu se javim. Umjesto kući otišla sam kod drugarice i do kasno u noć smo analizirale njegove prošle postupke i zaključile da ja to zaista nisam mogla bolje.”

Na naše pitanje da li zaista misli da je to mogla bolje, Mišel odgovara: “Ne. Kategorično. Nisam ja to mogla bolje. Što je bilo, bilo je. Dodir leđa o leđa, ruka led ledena.”

Iako smo se u redakciji nadali sretnijem kraju ove prelijepe balade, činjenica je da MIšel ne želi da čuje za Željka. Mišel je inače porijeklom iz Švicarske, a na Balkanu radi u jednoj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji. Nikada se nije udavala. Možda to ipak nešto znači?