U sarajevskom naselju Ilidža, u poslijepodnevnim satima, došlo je do obustave saobraćaja jer je slavna porodica Kardashian-West sletjela.

Iako je najavljeno da će porodica doći u ekskluzivnom privatnom avionu na pistu u Sokolović Koloniji koja je izgrađena samo u ove svrhe, pojavili su se u skromnom helikopteru te su sletjeli direktno na krov SSST Univerziteta, gdje su ih uz osoblje dočekali i zvaničnici poput Valentina Inzka, koji sam naglašava kako je veliki fan Kim Kardashian. “Po meni ona ima vrlo lijep modni ukus”, kratko je prokomentarisao za naš portal, u trenutku kada je ulazio u auto koji je njega i Kardashian-Weste odveo do zakupljene rezidencije.

Provrtili smo se po Univerzitetu ne bismo li našli neke studente i studentice koji bi rado prokomentarisali ovaj neočekivani događaj za naš portal.

“Ma ne znam ja ko je taj. Bila ovdje u kantini, pijem kafu od jutros, sve normala, samo nekakva raja navalila, jarane nije Relja Popović” -Selma, 20, studira ekonomiju.

“OMGOMGOMGOMGOMGOMGOMG KIM” – Elma, 20, studira političke nauke.

“Nevjerovatno, sreća neopisiva, ne mogu da vjerujem da se ovo dešava, potpuno je surealno da se na periferiji Evrope i periferiji Sarajeva može ostvariti nešto poput ovoga, nadam se da ćemo imati popust za karte ili nešto”  – Sara, 21, studira političke nauke.

“Kod nas u Švedskoj ne bi to bila ovolika vijest” – Enes, 24, studira IT.

“Znam ja Kanyea, upoznao ga u Americi dok sam dijasporac bio. Dobar čovjek” – Dario, 19, studira političke nauke.

“Sve vam je to kapitalizam, ja odbijam da učestvujem u tome, samo revolucija bate.” – Adriano, 22, političke nauke.

Westovi nisu bili pripremljeni za minuse u Bosni i Hercegovini, te su sletjeli u majicama kratkih rukava, ali ubrzo su ih dočekali mantili ovog univerziteta koje su sa radošću i ogrnuli.

Naš portal nastavlja da ekskluzivno izvještava o ovoj posjeti.