Nakon što je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, po ko zna koji put, pomogao bolesnom djetetu u našoj državi da ode na skupo, potrebno liječenje, Edin Džeko je imenovan počasnim direktorom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, te je ovim imenovanjem skinuo sa trona predstavnicu dinastije Izetbegović, Sebiju Izetbegović.

“”Edin je desetine puta učestvovao u humanitarnim akcijama za koje javnost zna, a duplo više puta je učestvovao u humanitarnim akcijama za koje javnost ne zna, a i ne želi da se to sazna. Nikad ne pomaže da bi se time hvalio, već zbog toga što je dobar čovjek i što želi pomoći. Nažalost, u BiH ima mnogo ljudi i organizacija kojima je pomoć itekako potrebna, a Edin i njegova supruga su posebno slabi na djecu. Izuzetno nam je drago što će Edin, iako nije stručan u toj oblasti, sada obnašati poziciju direktora KCUSa. Mislim realno, ako ćemo iskreno nije ni njegova prethodnica bila pretjerano kvalifikovana pa nikom ništa, on bar svoj talenat i svoje sposobnosti koristi kako bi pomogao ljudima istiinski. Koliko sam upućena neće više tjerati ljude da na KCUS donose sopstveni toalet papir i posteljinu, jer nije beg cicija”- izjavili su predstavnici Džekinog PR tima.

Mnogobrojni građani Bosne i Hercegovine sa odobravanjem su dočekali ovu vijest, te smatraju da će nova uprava KCUSa na čelu sa Džekom voditi bh. zdravstvo u bolju budućnost.

“Je l’ majke ti to on preuzima? E neka baš volim više nego pare! I treba, lik je izliječio više djece nego što ih je Sebija u životu vidjela. Drago mi je što su nju šutirali napokon, red je bio da pusti svoje mjesto nekom pametnije, boljem, humanijem i stručnijem u medicini. Bravo Džeko dijamantu”-izjavio je za naš portal Senad IzKafane.