Tokom obilaska naše zemlje, Šefik Džaferović je na jednom skupu poručio kako niti jedno dijete šehida ne smije biti bez članske karte stranke, te da kao društvo moramo zajedno podržavati ovu društvenu kategoriju.

Sramota je kada u 2019. postoje mladi Bošnjaci, čiji su očevi dali život za ovu domovinu, a oni nemaju člansku kartu SDA stranke. Sve nas treba da bude sramota što smo zapostavili ovu kategoriju. Ja znam da mnogi mladi imaju animozitet prema politici a posebno prema stranci čiji sam i ja član, ali vas uvjeravam da za to nema razloga. Pa budimo svi humani, pokažimo toj djeci gdje se nalazi prva centrala SDA, uputimo ih. Objasnimo im da to nije ništa loše, te da mogu ostvariti velike benefite ako nam se pridruže. Objasnimo im da s našom članskom kartom mogu dobiti posao u gotovo svakoj državnoj firmi. Učimo našu djecu da je politika plemenita, i da se jedino putem politike može ostvariti neki progres u društvu. Jačajmo našu stranku kako bi ojačali domovinu. Ne dozvolimo nikada više da naša djeca šehida i palih boraca budu bez članske karte, i da se kreću po društvenim marginama. Prihvatimo ih i tako gradimo i jačajmo biračko jezgro, kako bi SDA imala mogućnost ostati na tronu još dugo godina. Za kraj zapamtite da nije bitna domovina, već stranka koja je drži na okupu”, rekao je Džaferović.

Članovi stranke će još jednom proći registar ove ugrožene kategorijem, te će svakom pojedincu dostaviti unaprijed potpisanu člansku karticu s fotografijom na kućnu adresu.