Diletantnost člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, iznenađuje svakim danom. Danas je u Predsjedništvo doveo harmonikaša, što je zgrozilo drugu dvojicu članova predsjedništva koji su obećali da neće ostati dužni.

“Ovaj cirkus koji je napravio danas je vrhunac njegovog ludila i gluposti koje radi sve ove godine. Na ovaj način oskvrnaviti instituciju Predsjedništva je kap koja je prelila čašu. Ako Dodik misli da će ovo proći nekažnjeno, grdno se vara, jer ću ja koliko već ove sedmice dovesti hor Kevser u svoj kabinet, koji će održati koncert. Ako hoće da se igramo na ovaj način, dobit će adekvatan odgovor”, naveo je Šefik Džaferović.

Ni član Predsjedništva iz reda Hrvata nije ostao dužan, pa je za Dodika spremio blok numera koje mu zasigurno neće biti ugodno slušati.

“Ja jesam predstavnik iz reda Hrvata, ali sam prije svega patriota ove zemlje, i sami znate da ne bih ništa nacionalno isticao već državno. Zbog toga sam angažovao jedan strašni rock bend iz Hrasnog, i naručio im da poskidaju pjesme “Ponesi zastavu, Dragane Vikiću”, “Vojnik Sreće” i “Bojna Sarajevo”, kako bi ga samo podsjetio gdje je došao da provocira i šta može očekivati ukoliko nastavi sa provokacijom”, istakao je Željko Komšić.

Da bi mu dali do znanja koliko je prešao granicu, Komšić i Džaferović su odlučili rentat razglas koji će montirati ispred Dodikovog kabineta, kako bi čuo svaku odsviranu notu.