Fructalov sok Dvojni C proglašen je najzdravijim i najhranjivijim sokom protekle decenije od strane Svjetske zdravstvene organizacije. Ova vijest obradovala je mnoge nostalgičare, te ih je vratila u daleku prošlost kada su sok i hljeb koštali po pola marke, a osnovnoškolci su za užinu obavezno imali priliku da jedu domaći sendvič i piju Dvojni C.

Kako se navodi u saopštenju Svjetske zdravstvene organizacije, pored toga što se u Dvojnom C nalazi impozantan nivo vitamina C, on je dobar i za zdravlje jer njegovi konzumenti troše tek 50 pfeninga po konzumaciji što u bh. uslovima znači da Dvojni C mogu piti svake tri sedmice!


“Jooooj taj sok je baš furka, sjećam se ja kad krenem u školu ono poslije rata, a mama mi spremi dvije kriške s kajmakom i jedan Dvojni C da imam na odmoru. Baš su me vratili u djetinjstvo i neka treba da dobiju nagradu! Samo ono otkako izlazi u pakovanju od litar vala i nije nešto, pazi šta ti kažem, samo oni mali su dobri” – izjavio je za naš portal Alen H. vjerni fan ovog soka.

Nek piju djeca, nek piju i treba da piju, samo u privredu ulagati pa makar i tuđa bila. A sad me izvinite, na godišnjem sam u romingu pa da ne trošim puno svojih bonova, nazovem vas iz kancelarije da to davanje izjave završimo” – rekao je užurbano Bakir Izetbegović za naš portal.