Zastupnica SNSD-a Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić je nedavno objavila kako piše knjigu o golgotama koje je proživjela u svojoj dugogodišnjoj karijeri u politici i svemu onome što je preživjela u Federalnom Sarajevu gdje je zbog posla morala dolaziti poprilično često.

Njena biografija će imati nešto i foto sadržaja koji su označeni pod “Roditeljska pažnja”, jer sadrže grozne scene sa kojima se susretala zastupnica svakodnevno, te se ne preporučuje čitateljima sa slabijim srcem, povišenim pritiskom, dobrim vidom i nipošto djeci ispod 27 godina starosti.

“Golgote koje sam preživjela teško se mogu opisati riječima, zato sam u knjigu stavila i neke foto sadržaje. Pokušala sam prenijeti čitateljima atmosferu svega toga sa čim se borila svaki dan i koliko je to sve dugo trajalo. iako znam da mnogi žele da pročitaju, one sa slabijim zdravljem molim da preduzmu sve mjere predostrožnosti kako bi sigurno čitali knjigu, bez većih posljedica”, rekla je Majkić.

Osim knjige, Majkić je u dala na glasanje i prijedlog o njenom minulom radu.

Naime, radi se o prijedlogu da se njoj kao dugogodišnjoj zastupnici retroaktivno upiše beneficirani radni staž. Svoj prijedlog je obrazložila time da je godinama iz voljene Srpske morala zbog tog posla dolaziti u Federalno Sarajevo, te da su anti-srpski mediji, od svih zastupnika/ca, najviše napadali nju.

“Ja sam se ovdje borila za očuvanje i integritet Srpske, te za njeno blagostanje. Svakodnevno sam bila izložena pritiscima razne vrste koje sam podnosila stoički, a sve za dobrobit srpskog naroda. Osim pritisaka medija, još sam svašta prošla. Znate li vi da se svaki dan u Sarajevu više puta čuju ezani?! Osjećala sam se nesigurno, ugroženo i napaćeno. Osim toga, u restoranu Parlamenta uopće nema srpskih jela”, naglasila je Majkić.