Državno tužiteljstvo danas je objavilo da će protiv nekih subjekata biti pokrenut postupak zbog osnovane sumnje da su prekoračili dozvoljeni broj izbornih krađa. Javna je tajna da je u našoj zemlji prema nepisanom pravilniku tačno određen broj krađa za jedne izbore. Državno tužiteljstvo će optužnice javno podijeliti u dnevnim novinama nakon formiranja predmeta.

“Mi imamo čvrste dokaza i saznanja da su neki subjekti prekoračili dozvoljeni broj krađa za jedne izbore i tako prekršili nepisani pravilnik. Dozvoljeno je ukrasti malo glasova, potplatiti nekoliko komisija, ali pojedini subjekti su se toliko drznuli da to prelazi sve mjere. Mi ćemo protiv njih pokrenutu postupa i oni će morati odgovarati. Nema smisla da se tako skrnavi demokracija i volja narod. Može malo, ali se ne smije pretjerivati. Naš tim već uveliko rad i čeka se samo da CIK prebroji sve glasove kako bi mi mogli formirati predmete”, rekao je Senjamin Tužibaba, tužitelj državnog tužilaštva.

Međutim, simpatizeri i članovi određenih političkih opcija zabrinuli su se zbog ove izjave gospodina Tužibabe. Međutim, neki su sigurni u svoju nevinost.

“Mi jesmo krali, ali sve u granicama normale i dozvoljenog. Da budemo iskreni to nam nije bila namjere na početku, ali kada smo vidjeli koliko malo glasova imamo morali smo nekako reagvati da se ne osramotimo skroz. Dopisali smo koji glas, natjerali par ljudi da glasaju za nas i to je to. Nismo ni na koji način promijenili tok izbora niti volju građana i mislim da tužilaštvo nema protiv nas ništa”, rekao je Demir Nevinašce, član NES-a.