Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, na veliku radost i oduševljenje zaposlenih i nezaposlenih građana u FBiH, obavijestilo je građane da je 1. mart – Dan nezavisnosti države Bosne i Hercegovine, u Federaciji Bosne i Hercegovine, neradni dan. Posebno, Ministarstvo je u svom obavještenju naglasilo, da državni službenici imaju pravo na dva slobodna dana, odnosno ne moraju da rade tokom petka i ponedjeljka zbog svog izuzetno dobrog vladanja u prethodnom periodu.

“Bio je red da nagradimo ove ljude koji svakodnevno stoje na barikadama svojih šaltera i pomažu građanima ove divne države da dobiju sve papire koji im trebaju u životu. Iz tog razloga odluka da državnim službenicima damo dodatan slobodan dan je i više nego opravdana. Mislim, na kraju krajeva, znamo mi da su se oni svakako u četvrtak da se pokupili nekad oko pola 12 iz svojih kancelarija pa je stvarno red da im izađemo u susret i omogućimo praznik dostojan čovjeka. Sada će umjesto dva slobodna dana za praznik plus vikend imati slobodno pola četvrtka, dva slobodna dana i vikend. Neka ide život, praznik je” – izjavio je za naš portal PR predstavnik Ministarstva Edhem Uhljup.

Kao i svake godine i ove će, dio građana koji nisu bili dovoljno sretni i imali dovoljno štele da upadnu u državnu službu, provesti na svojim radnim mjestima.