Udruženje državnih službenika u Bosni i Hercegovini organizovalo je veliku proslavu kojom je obilježen početak novog vala Koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Službenici su se okupili na tradicionalnim službeničkim igrama stranačkih pulena u okviru kojih su proslavili, između ostalog, i povećanje broja zaraženih koronavirusom.

“Nama je žao što ljudi umiru, ali s druge strane, moramo vam reći da jedva čekamo da ponovo skraćeno radimo. Red je da se malo odmorimo nakon što smo proveli posljednjih deset dana većinski na svojim radnim mjestima od osam sati ujutru do četiri sata poslije podne i vjerujte da to uopće nije lako za sve nas. Nismo mi navikli na to da radimo pod nekim velikim stresom i ova varijanta potencijalnog ponovnog karantena je odlična opcija za nas, jer ćemo da se fino odmorimo i da lijepo budemo spremni za nove radne pobjede naredne godine kada se polako budemo vraćali pet po pet minuta na posao. Nismo mi zli ljudi, nemojte to misliti, već jednostavno, primorani smo prvo da čuvamo sebe pa onda sve naše drage korisnike usluga, a to jedino možemo postići ako ne budemo radili neko vrijeme” – izjavio je za naš portal predstavnik državnih službenika Amir Uhljeb.

Uhljeb je na kraju razgovora dodao da se nam ne može reći kada će tačno državni službenici preći na nerad od kuće, ali je siguran da će to biti uskoro, s odlukom vlade ili bez nje.