Gotovo 29 kilograma droge je zaplijenjeno tokom vikenda na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine. Različiti oblici narkotika su danas pristigli u Sarajevo, odakle će biti ravnomjerno raspoređeni širom zemlje.

Ova tura droge je trebala preko naše zemlje biti transpotovana iz Albanije u Njemačku, međutim, hitrom reakcijom naših uposlenika, uspjeli smo zaplijeniti drogu na nekoliko punktova. Oni su drogu pokušali prošvercati na graničnim prelazima Rudo, Zvornik i Bijeljina, ali smo ih na vrijeme razotkrili i uhapsili”, rekao je komesar granične policije iz odjela za narkotike, Hikmet Šmrk.

Droga će tokom dana biti prevezena i na ostale lokaliteta, Banja Luku, Mostar, Zenicu, Tuzlu i Bihać, odakle će se dalje plasirati na lokalna tržišta.

“U ovisnosti od potreba stanovništva, tako ćemo i raspodijeliti ovu donaciju. Znamo da speed najbolje ide u Banja Luci, dok se trava najviše puši u Mostaru. Također, Sarajevo kao najbogatiji grad, najviše konzumira kokain. Zenici ćemo s druge strane, dostaviti zalihe heroina, kao i Tuzli. Bihać će dobiti ostatke od svih droga. Tako ćemo u ovisnosti od potreba lokalnog stanovništva, raspodijeliti ovu donaciju”, dodao je Hikmet Šmrk.

Bosna i Hercegovina se još jednom zahvalila Albaniji na ovoj donaciji, te poručili da će i dalje raditi na razvoju saradnje između naše dvije zemlje.