Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković sve više i više liči na Milorada Dodika. Gospodin Stanivuković od političara koji teži ka pomirenju i suživotu došao je pod utjecajem druženja sa gospodinom Dodikom do političara koji negira genocid u Srebrenici. Gospodin Stanivuković danas je javno priznao da kad naraste želi da bude Milorad Dodik.

“Ja sam prije bio mlad i glup i nisam prepoznavao ko mi trebaju biti pravi životni uzori. Išao sam strogo protiv Milorada Dodika, a nisam ni poznavao čovjeka. Sada kada sam na ovoj gradonačelničkoj funkciji imam dosta kontakta sa njim i dosta smo se zbližili. Sada mi je on pravi životni uzor i dosta se ugledam na njega. On je onako jak, velik i glasan, a pored sveg toga niko mu ništa ne može i radi šta želi. Upravo takav bi i ja volio biti kad narastem jednog dana dovoljno”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke.

Gospodin Stanivuković poručio je da sada sa ove tačke gledišta žali što mu gospodin Dodik nije bio životni uzor od djetinjstva.

“Stvarno ne znam gdje mi je pamet bila pa sam se tamo družio sa onom Jelenom Trivić ili Nebojšom Vukanović. Gospodin Dodik je pravi čovjek za mene i on treba da mi bude uzor. Toliko ga volim i toliko bi želio biti kao on da sada ka bi se zaratilo ja bih se odmah okrenuo švercu kao što je to radio i moj uzor. Toliko je bio uspješan da ga i dan danas neko zove Mile Ronhill, a sa sam za sebe izabrao ime Drale Marlboro”, dodao je Draško Stanivuković.