Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković još jednom je dokazao svoju narcisoidnost. Prema navodima medija iz ovog grada gospodina Stanivuković naredio je svim osnovnim školama da postave njegove slike u učionice. Cilj ove akcije je da učenici od malih nogu steknu svijest o tome koje najbolje srpski lider svih vremena.

“Stvarno ne znam u čemu je problem sa zadnjom odlukom u kojoj sam naredio svim osnovnim školama da postave moje slike u učionice. Lijep sam, pametan i pored svega toga sam najveći lider Srba u historiji. Mislim da se to treba cijeniti i da djeca od malih nogu moraju učiti o mom liku i djelu. U bivšoj državi smo držali slike Josipa Broza Tita, pa poslije toga neko je držao Miloševića neko Izetbegovića ,a sada je red došao da se moje slike drže okićene u učionicama”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke.

Gospodin Stanivuković je svim školama dao rok od sedam dana da postave njegove slike u učionice, a ako se neko nakon doga ogluši o ovu naredbu slijede ga sankcije.

“Za sedam dana idem u obilazak svih škola i ulazim u sve učionice. One učionice u kojima ne bude moja slika će biti zatvorene za rad, a škola drakonski kažnjena. Škole će pored novčane kazne dobiti i zabranu održavanja nastave sve dok se moja slike ne postavi u svakoj učionici. Novčane kazne će se kretati od 5 do 10 hiljada maraka i ići će u budžet gradonačelnika Banja Luke”, dodao je Stanivuković.