Nekoliko istaknutih političara iz Republike Srpske dospjelo je na crnu listu SAD-a i na taj način su im uvedene određene sankcije. Gradonačelnik Banja Luke koji nije još uvijeke ni na jednoj crnoj listi danas je izrazio svoju želju za tim. Gospodin Stanivuković sa medijima je podijelio da bi se kao i njegovi politički uzori i on volio naći na nekoj od crnih lista.

“Milorad Dodik, Željka Cvijanović, Nenad Stevandić sve su to jaka politička imena koja se nalaze na nekoj od crnih lista što samo osnažuje njihov položaj ovdje u RS-u. Sve su to također i moji politički uzori kojima se potajno divim. Došao sam na ideju da ne bi bilo loše da se i ja nađem na nekoj od crnih lista. Danas ako niste na crnoj listi kao i da ne postojite u RS-u i to je činjenica. Hoću da budem na istom mjestu kao i moji uzori i da tako sa njima dijelim istu sudbinu”, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke.

Gospodin Stanivuković je također najavio da od sada kreće u ozbiljan napada na neku od crnih lista.

“Počet ću da radim sve što i gospodin Dodik, a tu spada negiranje država, vrijeđanje i ostale stvari. Sve ću to uraditi kako bi došao na crnu listu i tako sam sebi, ali i drugima dokazao da vrijedim. Mislim da mi ne bi trebao biti problem da ostvarim ovaj svoj cilj i da ću se za veoma kratko vrijeme naći na barem jednom crnoj listi. Idealno bi bilo kada bi to bila crna lista SAD-a, ali neću se buniti ni drugima”, dodao je Stanivuković.