Prvi čovjek Banjaluke, Draško Stanivuković, odlučio je da upotpuni svoju narcisoidnost i podigne je na novi nivo. Na posljednjoj sjednici gradskog vijeća, Stanivuković je tražio da se izdvoje sredstva i raspiše konkurs za izgradnju spomenika.

“Pozivam sve najbolje umjetnike i umjetnice iz Republike Srpske da se prijave na konkurs sa svojim radovima, a najbolju ideju ćemo usvojiti, dobro platiti i izgraditi kao spomenik i postaviti na glavnom trgu. Želim da moj grad zablista spomenikom najljepšeg lidera srpskog naroda u njegovoj historiji, i da budućim generacijama ostane uspomena kako su imali markantnog, pravednog, časnog i lijepog vođu. Smatram da sebe već mogu klasificirati u društvo naših vladara poput Stefana Nemanje, Cara Lazara i mnogih drugih”, istakao je Stanivuković.

Svi umjetnici koji konkurišu na konkurs moraju se držati određenih pravila veličine spomenika i njegove širine, kako bi njihov prijedlog bio uvršten kao validan.

“Spomenik mora biti visok pedeset metara i širok dvadeset. Želim da se vidi iz svih krajeva grada gdje god da stojite i da se vidi čak iz Laktaša. Nakon izgradnje spomenika, planiram sebi posvetiti trg, ulicu, školu, pijacu, korito rijeke, park, izletište, sportski centar, šoping centar, autobusku stanicu, aerodrom, avion, helikopter i fondaciju. Smatram da sam to zaslužio i da građani to žele, jer naprosto uživaju kada vide mene ovakvog lijepog i mladog”, dodao je Stanivuković.

Aktuelni gradonačelnik će također svim građanima Banjaluke poslati i po svoju fotografiju, kako bi im krasila prostorije dnevnog boravka ili spavaće sobe.