Na sinoćnjem otvorenju šoping centra Delta Planet u Banjoj Luci, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač se pojavio u svojstvu službenog lica.

Naime, on je legitimisao redom, sve koji su došli na ovaj događaj, jer kako kaže, skup je brojao više od troje ljudi.

“Ja sam došao po službenoj dužnosti. Ovaj skup je bio najavljen i odobren. Međutim, kako je bilo više od troje ljudi, ja sam imao osnovanu sumnju da bi se mogle desiti neke subverzivne mjere prema Republici Srpskoj. Stoga, iako smo u suštini vjerovali da se neće ništa neočekivano desiti, išli smo onom narodnom: ‘Bolje spriječiti, nego liječiti’, pa jel he he”, rekao je kratko Lukač za naš portal.

Kako saznajemo, Miroslav Mišković i Milorad Dodik su se sklonili od svih novinara koji su željeli da pitaju za komentar o Lukačevom legitimisanju građana na otvorenju tržnog centra. Niko od ostalih zvaničnika RS-a, prisutnih na događaju nije htio komentirati ovaj slučaj.

Kako navodi naš reporter s terena, supruga Dragana Lukača viđena je kako se kreće po ćoškovima tržnog centra i izbjegava reportere, ali i svog supružnika i njegove kolege na zadatku.