Poglavice naroda u BiH sinoć su prisustvovale večeri kod šefa delegacije EU Johanna Satllera. Iako nisu željeli davati izjave nakon večere, ipak je gospodin Čović prokomentarisao da večera nije bila dovoljno slana. Zbog toga moguća je nova politička kriza u BiH jer je gospodin Čović najavio da više neće odlaziti na večere koje organizuje gospodin Sattler.

“Ono je stvarno sramota. Prvo su nam donijeli neku supu isto bolnička, bljutava nekakva. Glavno jela jest bilo dobro, ali samo na papiru. Ja inače volim teletinu, ali ova je bila totalno neslana, nisma mogao ni da je jedem. Bilo je ono na stolu da se dosoli, ali ni to nije pomoglo jer se teletina mora soliti dok se peče. Stvarno sam razočaran i neugodno iznenađen ovim što nam je šef delegacije EU priredio”, rekao je Dragan Čović, poglavica Hrvatskog naroda u BiH.

Izvori bliski gospodinu Čoviću tvrde da je nakon debakla u rezidenciji EU gospodin Čović otišao do Baščaršije na ćevape u jedan poznati sarajevski ugostiteljski objekat.

“Istina je otao sam gladan i zamjeram to delegaciji EU, stvarno nema smisla. Morao sam otići do Baščaršije na jednu desetku u cijeloj lepini sa više luka i kajmakom kako bi malo došao sebi. Mislim da više neću ići na ručkove i večere koje organizuje EU delegacija jer ne želim da kao gurman ponavljam ovo neprijatno iskustvo. Pozivam ih da dođu u koju rezidenciju pa da vide šta je pravi i ukusan obrok od kojeg se čovjek može fino najesti”, dodao je Čović.