Visoku predstavnik, Kristijan Šmit nametnuo je nove izmjene izbornog zakona u našoj zemlji. Prema riječima mnogih stručnjaka nametnuti zakon ide na ruku samo HDZ-u i iz toga se može zaključiti ga gospodin Šmit favorizira ovu stranku. Dragna Čović, lider HDZ-a u znak zahvalnosti pozvao je visokog predstavnika da se učlanio u HDZ.

“Mi smo se mjesecima borili da dobijemo taj izborni zakon i nismo uspjeli. Ona se gospodin Šmit pojavio kao neka dobra vili i samo prstima puknuo i izborni zakon se stvorio. Sve je bilo kao u nekoj bajci. Zahvalni smo mu na tome do neba i nazad. Kako bi pokazali svoje zadovoljstvo odlučili smo gospodina Šmita pozvati da se učlani u HDZ i zajedno sa nama gradi bolju BiH po mjeri Hrvata. Nadamo se da će njegov odgovor biti pozitivan jer očigledno je da smo mu mi omiljena stranke”, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a.

Gospodin Šmit još uvijek se nije oglasio nakon ove nemoralne pod nude gospodina Čovića. Međutim, iz HDZ-a već imaju ozbiljne planova sa njim.

“Odmah po učlanjenu gospodin Šmit će nam donijeti novi zakon po kojemu neko iz HDZ-a mora biti u Predsjedništvu BiH. Hoće li to biti četvrti, peti ili deseti član mene to ne zanima. Poslije toga imamo u planu do kraja godine i zakon o formiranju trećeg entiteta koji bi nam jako puno značio kao i to da zabrani više Željku Komšiću da bude Hrvat”, dodao je Čović.

Iz HDZ-a su također najavili da će gospodin Šmit u znak dobrodošlice biti oslobođen plaćanja članarine prva tri mjeseca.