HDZ BiH na društvenim mrežama iskazao podršku svom predsjedniku Draganu Čoviću u rješavanju problema Aluminija d.d. Mostar

U postu naslovljenom sa “potpora predsjedniku Hrvatskog naroda dr. Draganu Čoviću” HDZ izražava podršku svom predsjedniku.

“Svjesni izrazito teške situacije u kojoj se nalaze radnici Aluminija, a kako je u ovom trenutku ispravan put dijaloga i traženje rješenja za spas ovog preduzeća koji je jedan od najvećih izvoznika iz Bosni i Hercegovini, izražavamo punu podršku predsjedniku dr. Draganu Čoviću, u njegovom snažnom zalaganju i nastojanjima da u pregovorima sa svim akterima vezanim za Aluminij uspije naći kvalitetno rješenje kako bi još jednom kao i već nekoliko puta do sada pomogao u održavanju proizvodnje i nastavku rada ovog giganta koji je iznimno važan za cijelu Bosnu i Hercegovinu, prostor HNK i Grada Mostara kao i niza preduzeća koja su sarađivala s Aluminijem”, stoji u postu.

Podsjećamo, nakon gašenja Aluminija d.d Mostar radnici ove mostarske kompanije za najodgovornijeg drže upravo Dragana Čovića što su na vrlo direktan način manifestirali danas dva puta.