Predsjednik HDZ-a u BiH, Dragan Čović danas je izrazio svoj revolt zbog raznih događaja koji su se desili u zadnjih nekoliko godina. Gospodin Čović rekao je da je trenutno ljut na Izrael i njihov sukob sa Palestinom jer smatra da taj događaj skreće pažnju svijeta sa donošenja novog izbornog zakona u BiH.

“Mi se svi kolektivno moramo pod hitno uozbiljiti i donijeti taj izborni zakon već jednom. Neću je da mene i moje Hrvate ovdje u BiH opet predstavlja onaj nelegitimni Komšić. Mi smo spremni da damo sve od sebe kako bi se taj zakon već jednom donio kako nama odgovara. Ja samo hoću tu stolicu u Predsjedništvu BiH i ništa više od toga. Međutim, stalno me nešto opstruira u tom procesu i nikako ne mogu da završim taj posao do kraja. Prvo je bila korona, pa onda napad Rusije na Ukrajinu, a sada ovaj napad Izraela na Palestinu. Sve to skreće pažnju svijeta sa gorućeg pitanja ovdje u BiH, a to je svakako izborni zakon”, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a.

Gospodin Čović smatra da bi bilo fer da Izrael zaustavi sve svoje napade dok se ne donese izborni zakon u BiH.

“Smatram da Izrael mora zaustaviti sva svoja vojna djelovanja sve dok se izborni zakon u BiH ne donese. To bi bilo fer sa njihove strane jer ipak su oni neki prijatelji našeg naroda. Nakon toga neka rade šta hoće više me neće biti briga. Meni samo treba jedno dvadesetak dana da pažnja svijeta bude usmjerena na taj izborni zakon i to je gotova stvar. Nadam se da će ovo uroditi plodom i da ćemo uskoro imati novi izborni zakon jer bliže se izbori, a mi prema ovom trenutnom zakonu nemamo šanse za pobjedu”, dodao je Čović.